Trainen voor Grachtenloop Haarlem begint bijna.

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van Praktijkcollege de Schakel

 

Geachte ouder/ verzorger,

 

Om fit en energiek te zijn hebben jongeren per dag 1 uur beweging nodig. Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de jeugd dit redt. De meeste jongeren bewegen te weinig waardoor de kans op gezondheidsklachten toeneemt. Met het project IRun2BFit willen wij als school een positieve bijdrage leveren om deze tendens te verbeteren. IRun2BFit maakt jongeren bewust van de keuzes die je kunt maken om een fitte lijfstijl te ontwikkelen. Een lijfstijl die je past: Mijn lijfstijl, mijn keuze 

Programma IRun2BFit

In acht weken laat IRun2BFit jongeren ervaren hoe zij zich fit kunnen voelen en daardoor kiezen voor een gezonde lijfstijl. Het programma gaat uit van drie keer hardlopen in de week. Twee keer besteden wij er aandacht aan op school, en voor de derde keer hopen wij dat u thuis uw kind aanmoedigt.

We streven ernaar dat iedere leerling leert ruim 5 kilometer hard te lopen, omdat dat de afstand is die ‘conditiewinst’ met zich meebrengt. Uiteraard bouwen we de training geleidelijk op. Het bijzondere aan dit programma is dat we naast lichamelijke training de leerlingen ook veel kennis over een gezonde leefstijl bijbrengen. Elke week worden er in verschillende lessen een thema behandeld over de invloed van beweging en een gezond leven op het hele lichaam.

 

De grote finale
De acht weken worden afgesloten met een grote finale. Leerlingen nemen dan deel aan de kilometer van de grachtenloop in Haarlem, waar familieleden en vrienden getuige kunnen zijn van hun prestaties. Wellicht overweegt u zelf ook extra te bewegen en wilt u samen met uw zoon/dochter in training gaan. Ook u kunt deelnemen aan de finaleloop. 

 

Wat kost het?

De kosten worden betaald door school, fondsenwerving of de gemeente Haarlem. Leerlingen krijgen een origineel IRun2BFit loopshirt en ook de deelnamekosten voor de finaleloop worden voldaan.

 

Wat kunt u doen?

U kunt uw kind op allerlei manieren supporten: door het thuis trainen te stimuleren, zelf mee te lopen en gezond te eten. Tijdens de kooklessen wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van goede voeding, ook  worden leerlingen uitgedaagd een eigen IRun2BFit-menu samen te stellen. Bedenkers van het beste menu mochten vorig jaar bij Restaurant De Librije in Zwolle hun winnende gerecht bereiden.  Misschien vindt u het leuk om in deze periode ook thuis bij gezonde voeding stil te staan en uw kind inspiratie te geven voor een IRun2BFit-menu.


Meer informatie 

Meer informatie over 
IRun2BFit vindt u op www.irun2bfit.nl.
https://grachtenloop.nl/

Media
  • Parcourskaart-GL-2018-def.