Nog 3,5 weken te gaan

Nieuwsbrief haarlemse grachtenloop 2018.doc

Geachte ouders/verzorgers,

 

Een fitte en energieke lijfstijl: daar draait het om bij IRun2BFit. De afgelopen vier weken hebben de docenten samen met de leerlingen gewerkt aan een gezonde lijfstijl. De aankomende vier weken werken we toe naar de grote finale, de Haarlemse Grachtenloop van 5 kilometer, op vrijdag 5 juli.

 

Bewegen en gezond leven is voor iedereen belangrijk. Maar zeker voor jongeren. Vooral in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, als ze steeds meer voor zichzelf zorgen en eigen keuzes maken. Het IRun2BFit-programma helpt deze jongeren fit te worden, maar ook een bewustzijn bij te brengen waar ze hun verdere leven plezier van hebben. En dat ze zelf kunnen kiezen voor een gezonde lijfstijl.

 

De grote finale

Over 4 weken vindt de grote finale van IRun2BFit plaats. De leerlingen van Praktijkcollege de Schakel lopen dan Haarlemse Grachtenloop. Op vrijdag 5 juli om 19.00 uur vindt deze finale plaats, dus houdt deze datum vrij in de agenda en kom samen met uw familie uw kind aanmoedigen. Zelf meelopen kan natuurlijk ook! Ouders en verzorgers die ook willen meedoen moeten zichzelf inschrijven. Dit kan op: www.grachtenloop.nl. Uiteraard zijn er ook docenten die al actief aan het trainen zijn en mee gaan rennen!

 

 

Aan het meedoen aan de grote finale en aan het IRun2BFit-programma zijn voor leerlingen geen kosten verbonden. Wel moet de leerling zelf beschikken over gemakkelijk zittende sportkleding en hardloopschoenen. De leerlingen die zich opgeven bij hun mentor om aan de Haarlemse grachtenloop van 5 kilometer deel te nemen krijgen een officieel startbewijs en een t-shirt van school. Wanneer een leerling zich opgeeft en zonder geldige reden niet deelneemt aan de grachtenloop dan zal  het aankoopbedrag van het startbewijs moeten worden terugbetaald. De kosten hiervoor zijn 10 euro. Meedoen is belangrijk en het maakt dus niet uit of je de volle 5 kilometer rent of uiteindelijk wandelt.

 

Wat kunt u als ouder/verzorger doen?
U kunt uw kind op allerlei manieren supporten: door het thuis trainen te stimuleren, te komen kijken, gezond te eten, het goede voorbeeld te geven en wellicht zelf mee te lopen.

Met vriendelijke groeten,

Team Praktijkcollege de Schakel
Meer informatie nodig: kijk op www.irun2fit.nl

Media
  • Parcourskaart-GL-2018-def.