Teststraat Haarlem covid-19

Ter kennisname voor ouders en leerlingen


GGD Kennemerland

BEL 0800-1202 VOOR TESTAFSPRAAK COVID-19

Vanaf nu kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, via 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen. Het nummer is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

Eerst het landelijk nummer bellen voor je komt
Je kunt je alleen laten testen nadat je een afspraak hebt gemaakt via 0800-1202. Je krijgt kort een aantal vragen over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN nummer gevraagd ter identificatie. Je krijgt gelijk te horen wanneer je terecht kunt voor een bezoek aan de teststraat van GGD Kennemerland. De locatie van de teststraat is op het parkeerterrein van de Kennemer Sporthal in Haarlem.

Alleen als je klachten hebt
0800-1202 is bedoeld voor iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus. Alleen als je klachten hebt nemen we een test af. Zonder klachten heeft de test geen zin.

Hoe gaat de test in zijn werk?
Je moet met de auto naar de teststraat komen. Je blijft in je auto terwijl een verpleegkundige of arts de test afneemt. (Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel).

Uitslag testen
Zowel bij negatieve als positieve uitslag krijg je binnen 48 uur bericht over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona bellen we je.  In dit gesprek worden isolatie maatregelen en bron- en contactonderzoek besproken. Je krijgt informatie over COVID-19 en je kunt eventuele zorgen bespreken en vragen stellen. Als je geen COVID-19 hebt krijg je een e-mail bericht.

Mogelijk langere wachttijd bij opstart
De verwachting is dat de eerste dagen veel mensen tegelijk zullen bellen. Hierdoor kan het in het begin wellicht langer duren om een afspraak te maken en getest te worden. Maar we zorgen ervoor  dat iedereen met klachten passend bij het coronavirus zo snel mogelijk geholpen wordt.  

Meer informatie
Op www.rijksoverheid.nl/coronatest vind je alle informatie terug over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Als je geen testafspraak wilt maar andere vragen hebt over het coronavirus bel dan 0800 1351. Veel informatie vind je ook op www.rijksoverheid.nl/coronavirus  

De teststraat is opgezet in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bij het testen volgt de GGD de uitgangspunten die het RIVM heeft opgesteld.