Stage

In het eerste en tweede jaar lopen we kort stage bij verschillende bedrijven. In het tweede jaar hebben we ook interne stages op school. We hebben dan verschillende taken zoals de was doen, koffie zetten, en documenten kopiëren. Dat helpt ons bij het leren samenwerken, dingen onthouden, duidelijk praten en zelfstandig zijn. In het derde jaar gaan we in een groepje naar een echt bedrijf. Dat is per bedrijf verdeeld in ongeveer 8 weken en onder begeleiding van een leraar. Vanaf het vierde jaar lopen we zelfstandig stage en volgen we lessen in wat we leuk vinden.

Bedrijven

Als bedrijf sta je midden in de samenleving, jij weet wat je klanten en relaties nodig hebben. Wil je als bedrijf iets toevoegen aan de maatschappij en bijdragen aan het leerproces van onze leerlingen? Neem dan nu contact met ons op. 

Leerlingen die stage lopen doen dat in verschillende richtingen zoals Verzorging, Handel, Transport & Logistiek en Techniek. Zit uw bedrijf in een andere sector? Geen enkel probleem,  wij denken graag out-of-box waarbij de leerling centraal staat.


Bedrijf aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Waar kun je later werken?

Meestal zitten we 5 of 6 jaar op de Schakel. Iedereen krijgt een getuigschrift of een Diploma Praktijkonderwijs. En we halen ook minstens 1 certificaat van een opleiding voor een beroep. Na onze school gaan veel mensen werken. Sommigen gaan naar het mbo.

Bij De Schakel hebben we een bijzonder programma op het ROC van Amsterdam voor leerlingen die dat kunnen. Dit programma heet PRO-ROC en is speciaal voor leerlingen in het praktijkonderwijs. Hier krijgen ze de kans om met begeleiding van De Schakel hun Entree diploma te halen. De leerling blijft ingeschreven bij De Schakel en komt daar één dag per week voor extra uitleg en ondersteuning van hun mentor. Als ze dat willen, kunnen ze ook zelfstandig direct naar het Nova College in Haarlem gaan, nadat ze het PRO-ROC hebben afgerond.

Oud-leerlingen werken nu als banketbakker, steigerbouwer, verkoper in een sportwinkel, kapper, tuincentrum medewerker, helpende in de zorg of keukenmedewerker. Anderen doen een opleiding op niveau 1 of 2 op het MBO, zoals ICT, kapper, verkoop, bouwen/wonen/onderhoud, horeca, CIOS of Airportcollege. En er zijn nog veel meer mogelijkheden, we kijken altijd samen naar wat het beste bij jou past!

Alle leerlingen die onze school verlaten hebben in ieder geval 1 erkend branchegericht certificaat, bijvoorbeeld heftruck, VCA, Horeca SVA, zorg SVA, lassen. Door de schooljaren heen bieden wij een verkeersprogramma aan zodat de leerlingen zijn voorbereid op het halen van een rijbewijs voor bijvoorbeeld koerier of chauffeur.