Praktische informatie

Op zoek naar informatie over alle praktische zaken? Je vindt de informatie hier.

Pauze

Tijdens de pauzes blijven de leerlingen op het schoolplein of in de kantine. Elke pauze houden leerkrachten, zowel binnen als buiten, toezicht. Iedere schooldag wordt er een gratis, verse maaltijd aan de leerlingen aangeboden, gemaakt door de leerlingen tijdens de lessen koken. Dit varieert van een lekkere pasta, een warme soep of een belegd broodje.

De Schakel wil zo goed mogelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl. Op het schoolplein en in het gebouw wordt er niet gerookt.

Naschoolse mogelijkheden

In samenwerking met Alleen Jij Bepaalt kunnen leerlingen gratis 2x per week meetrainen tijdens een naschoolse sportles. De lessen worden volledig verzorgd, de leerlingen krijgen zelfs een gratis complete kledingset!

Wil je als leerling lekker creatief bezig zijn? Sluit dan aan bij de ART-klas op dinsdagmiddag, dit is een gezellig uurtje onder begeleiding van Cultuurhuis Rebup waar iedereen te gekke creaties kan maken.

Schooltijden

Eerste bel gaat om 08:25

08:30 – 10.00BLOK 1
10:00 – 10:15Pauze
10:15 – 11:45BLOK 2
11:45 – 12:15Pauze
12:15 – 13:45BLOK 3
13:45 – 14:00Pauze
14:00 – 15:30BLOK 4

Vrijwillige ouderbijdrage

De Schakel vraagt eens per jaar een ouderbijdrage. Dit bedraagt in schooljaar 2023-2024 € 100,-. Die bijdrage is vrijwillig en wordt gebruikt voor het organiseren van allerlei activiteiten die de schooltijd van leerlingen op De Schakel net iets extra’s geven zoals:

  • Introductiedagen
  • Schoolfeesten
  • Sportdagen
  • De Schoolverlatersavond
  • Activiteiten met de klas in het kader van groepsbinding
  • Culturele uitjes

Belangrijke data en studiedagen

Belangrijk: gedurende het schooljaar kunnen er nog enkele studiemomenten gepland worden. U krijgt dit op tijd te horen.

Schoolverlaters

Voor onze schoolverlaters hebben wij belangrijke zaken die nodig zijn om te kunnen overleven in onze maatschappij overzichtelijk op een rijtje gezet, klik hieronder naar schoolverlaters-site.